Venter fortsatt på noen svar, men foreløpig ingen nye positive prøver

For tredje dag på rad kan Hadsel kommune melde om at det ikke er registrert flere enn de 25 som allerede er smittet.

Ingebjørn Bleidvin er kommuneoverlege i Hadsel.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

Det massive utbruddet som var i Hadsel kommune, med Melbu som episenter, har så langt medført at 25 personer har fått påvist smitte i kommunen. Alle de smittede kom i løpet av en drøy uke, fra 2. desember.

I helgen ble det ikke meldt om noen nye tilfeller av korona i kommunen. Heller ikke mandag er det registrert noen nye tilfeller. Det melder Hadsel kommune i en pressemelding mandag kveld.

Men i pressemeldingen tas det et forbehold, ettersom kommunen fortsatt venter på noen svar fra testlaboratoriet i Bodø.

– Dette må vi kalle gode nyheter. Tre dager uten nye positive er veldig bra, men på grunn av den lange inkubasjonstiden til covid-19, kan vi fortsatt ikke senke skuldrene, uttaler smittevernlege Martin Larsen Drageset i Hadsel kommune i pressemeldingen.

Det er også et skip som ligger til kai ved Stokmarknes med utenlandsk mannskap om bord. Der er det to som har testet positivt fra tidligere. I pressemeldingen skriver kommunen at en tredje person er nødt til å testes på nytt, ettersom avgitt test ikke har kunnet konkludere med om personen var smittet eller ikke.

– Det kan fortsatt komme nye koronatilfeller og det er fortsatt viktig at vi passer på det veldig mange er blitt veldig gode på nå: avstand, få sosiale kontakter, hygiene og å holde seg hjemme og teste ved symptomer, forklarer kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Men han har en gulrot til innbyggerne om rapportene fra laboratoriet i Bodø er like positive de neste dagene som de siste tre.

– Hvis denne utviklingen fortsetter, kan vi begynne å slippe opp på de lokale tiltakene tidligere enn fryktet, opplyser Bleidvin i pressemeldingen.