Vil ha rask reaksjon for å slå ned utbrudd

I en pressemelding varsler helse- og omsorgsminister Bent Høie at han ber kommunene reagere raskt for å slå ned lokale utbrudd i jula.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie varsler at korona-tiltakene kan strammes inn i løpet av jula.   Foto: Jil Yngland

Nyheter

I tillegg ber han også om at Helsedirektoratet komme med en vurdering av om det kan være nødvendig med innskjerping av nasjonale råd og påbud.

De to siste ukene har smitten i Norge blomstret opp igjen. Høie sier i meldingen at han støttet kommunene som vurderer ulike tiltak for å stoppe lokale utbrudd. Også om tiltakene er strengere enn de nasjonale reglene og påbudene.

- Folk må være forberedt på at økt smitte kan føre til at lokale og nasjonale tiltak og råd kan bli strammet inn på kort varsel. Det gjelder også rådene om at kan invitere inntil ti gjester i tillegg til egen husstand, opplyser Høie.

Han ber alle om å gjøre det de kan for å hindre at smitten brer seg til nye høyder i juletida.

- Vi ser at smitten har spredt seg i rekordfart i mange europeiske land, og at mange må stenge ned samfunnet for å få kontroll. Vi må forhindre at det samme blir nødvendig i Norge. Det gjør vi ved å feire jul på en måte som ikke sprer viruset. Ikke vær en som sprer smitten. Vær en som stopper den, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.