787 nye koronasmittede siste døgn – 55 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 787 koronasmittede i Norge. Det er 143 færre enn dagen før og 55 flere enn samme dag i forrige uke.

Det var færre smittetilfeller onsdag enn dagen før, men fortsatt er trenden økende om en sammenligner med tallene fra uka før.   Foto: Stian Lysberg Solum

Nyheter

I alt var det ved midnatt natt til torsdag registrert 52.967 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.957 nye smittetilfeller i Norge. 2,8 millioner tester var fram til onsdag utført.

129 koronapasienter var onsdag innlagt på sykehus. Det var fire færre enn dagen før.

Ifølge statistikken til MSIS, har det vært 57 registrerte tilfeller i Nordland de seks første dagene av 2021, mens to av tilfellene er registrert i vesterålskommunene.

Ifølge VG, som gjennom hele pandemien har hatt en oppdatert statistikk over smittetilfeller, var det 13 smittetilfeller i Nordland onsdag. Rana og Bodø hadde flest med tre tilfeller hver.

Til sammen er 466 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

(©NTB)