Andøys 24. koronatilfelle

Sendt fredag ettermiddag melder Andøy kommune om et nytt korona-tilfelle i kommunen.

Smittevernlege i Andøy, Hedda Mørch, har registrert kommunenes 24. positive korona-test. Hun samarbeider nå med industrien som tar inn sesongarbeidere for å gjennomføre testing.   Foto: Tony Gulla Sivertsen

Nyheter

Det kommer frem av en pressemelding og en artikkel på kommunens nettsider.

Personen skal ikke ha noen nærkontakter og testet positivt etter at vedkommende var satt i karantene. Vedkommende skal ha kommet utenlands fra for å jobbe.

Siden august i fjor, er dette det 24. tilfellet av korona som er registrert i kommunen.

Kommuneoverlege Astrid B. Holm opplyser i meldingen at den positive testen ble avlagt på dag 7 i karantenetiden til den smittede.

– Vedkommende er nå i isolasjon, har ingen nærkontakter og lite symptomer, opplyser Holm.

Smittevernlege i Andøy, Hedda Mørch, forklarer i meldingen at de samarbeider med bedrifter som har utenlandske ansatte som kommer til landet den kommende tiden.

– Samarbeidet skal sikre at både kommunen og bedriftene får den informasjonen de trenger for å gjennomføre testing, karantene og eventuell smittesporing og isolasjon på en god og trygg måte, opplyser Mørch.

Kommunen har også opprettet en beredskap for teste personen som kommer utenlands fra innen de pålagte 24 timene, i tilfelle det ikke er teststasjon på grenseovergangen. Hun ber dem som har behov for test om å sende SMS eller ringe koronatelefonen på 841 79 513.

– De som har behov for test nå og ut helgen kan gjøre det på denne måten nå, opplyser Hedda Mørch.