Fiskarlaget anmelder svindelforsøk

Flere fiskere har via epost fått krav om å betale personlig kontingent til Norges Fiskarlag. Kravene er falske og er politianmeldt.

Norges Fiskarlag har anmeldt svindelforsøket.  Foto: Skjermdump fra Fiskeribladets artikkel.

Nyheter

Det opplyser informasjonsleder Jan-Erik Indrestrand i Norges Fiskarlag overfor Fiskeribladet.

– Vi har ingen kjennskap til hvor mange som har mottatt denne eposten, eller om det er noen som har betalt kontingent til den oppgitte svindelkontoen, forteller han.

Det var 1. nyttårsdag at flere av Fiskarlagets medlemmer mottok epost med kravet. Jan Roger Lerbukt i Hermes gjorde da Fiskarlaget oppmerksom på svindelforsøket.

– Det var domenenavnet dot.org, han hadde reagert på. Den disponeres ikke i Norge, forteller Indrestrand, som sier eposten er snedig sammensatt og lett kan oppfattes som ekte.

– Beløpet som kreves innbetalt er lik beløpet som medlemmene våre betaler i personlig kontingent, så svindelforsøket er tydeligvis gjort av noen som har kjennskap til norsk fiskerinæring, fortsetter Indrestrand overfor fiskeriavisa.

Han forklarer at dersom man klikker på linken i eposten bes man oppgi både kortnummer, utløpsdato og CVC-nummer, som om du utfører et vanlig nettkjøp.

Norges Fiskarlag valgte derfor i helgen å sende ut varsel til alle medlemmer for å advare mot svindelen.

Politiet rådet organisasjonen til å anmelde forsøket på svindel, noe Fiskarlaget nå har gjort.