Ny positiv koronatest i Andøy

Andøy kommune melder fredag ettermiddag at de i går kveld fikk beskjed om en ny positiv koronatest.
Nyheter

Personen som nå er smittet er en nærkontakt til annen som har testet positivt i kommunen den siste tiden. Vedkommende har ifølge kommunen vært i karantene og har ingen nye nærkontakter. Symptomene er milde.

– Vi har et pågående smitteutbrudd i kommunen. Vi har oversikt over nærkontakter, og de sitter i karantene. Nærkontakter blir testet i løpet av karantenetiden, og isolerer seg umiddelbart dersom de får symptomer, sier smittevernlege Hedda Mørch i pressemeldingen.

Koronateamet i kommunen har siden forrige uke jobbet kontinuerlig med smittesporing, testing og oppfølging av smittede og nærkontakter. Mørch sier at det kan ta tid fra man er smittet til man får symptomer eller tester positivt.

– Derfor vet vi enda ikke om det vil komme flere smittede fra dette utbruddet, sier hun.