FHI: Det er nå påvist 70 tilfeller av britisk mutantvirus i Norge

Folkehelseinstituttet varsler at det er påvist 70 tilfeller av den britiske koronavarianten i Norge. De neste dagene skal flere hundre virusprøver analyseres.
Nyheter


Fredag viste FHIs statistikk 55 bekreftede tilfeller av virusmutanten i Norge. Søndag var tallet 70. Av disse er 17 påvist i Nordre Follo, som er nedstengt som følge av mutantutbruddet.

Frykten er at det muterte viruset også har spredd seg til andre deler av Oslo-regionen. Det skal analyseres flere hundre virusprøver de kommende dagene. Bare fra Nordre Follo er det ventet svar på rundt 250 prøver.

NRK melder søndag at det ikke er funnet spor av det muterte viruset i prøver fra andre steder enn Nordre Follo i helgen.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier det ikke er overraskende at det dukker opp nye tilfeller av den britiske virusvarianten i Nordre Follo.

Søndag bekreftet kommunen elleve nye tilfeller. Totalt er det påvist 17 tilfeller av den britiske mutanten i Oslos nabokommune.

– Det er ikke overraskende at det dukker opp flere bekreftede tilfeller av virusmutasjoner blant de utbruddene i Nordre Follo der det er gjennomført omfattende testing og smittesporing, sier Nakstad til NTB.

– VI er nok mer bekymret for om det kan ha spredd seg til andre steder og forårsaket nye klynger av smitte som ikke er oppdaget. Dette vil vi få vite mer om de neste dagene, sier Nakstad.