Satser på å være i drift i løpet av sommeren

Havila Kystruten har fått ny leveringsdato for sine nye skip som skal trafikkere norskekysten.

Havila Kystruten har møtt problemer med tanke på at de ikke har kunnet startet seilingene fra 1. januar som planen opprinnelig var. Nå ser det ut som de kan være i gang i løpet av sommeren.   Foto: Den Belitsky/Havila Kystruten

Nyheter

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Sammen med Hurtigruten skal Havila Kystruten betjene kystruta, hurtigruteleia langs den norske kysten de neste årene. For Havila Kystruten har det vært noen vansker i oppstarten på grunn av at skipene ikke har blitt levert i tide. En annen årsak til at seilingene ikke er i gang allerede, er at det er restriksjoner i forbindelse med korona-pandemien. Ifølge pressemeldingen er restriksjoner i forbindelse med pandemien en av årsakene til at skipene ennå ikke er blitt levert.

Men nå er det altså lysning i sikte. I pressemeldingen opplyser salgssjef/markedssjef i Tersan, som bygger skipene for Havila, at skipene kan leveres i månedsskiftet mai/juni. Han understreker riktignok at restriksjoner i forbindelse med pandemien fortsatt kan forrykke denne datoen.

– Leveringstiden er ut fra det vi nå vet, men vi kan måtte justere dette, avhengig av hvordan pandemien utvikler seg, sier han.

Administrerende direktør i Havila, Arild Myrvoll, opplyser at det vil ta noen uker fra skipene er levert, til de kan settes i drift. Det gjør at han håper at de to skipene selskapet har i bestilling, kan være satt i drift i løpet av sommeren.

– I et normalmarked ville forsinkelsene vært mer utfordrende. Koronaen gir reiserestriksjoner slik at færre kan reise til Norge og i Norge enn vanlig, uttaler Myrvoll i pressemeldingen, samtidig som han påpeker at det i dagens marked, ikke er sikkert det er nødvendig med full kapasitet på kystruta mellom Bergen og Kirkenes den kommende tida.

Havila Kystruten er et norskeid selskap, som har base i Fosnavåg på Sunnmøre. De nye skipene har 179 lugarer og plass til over 600 gjester.