Etterlyser søknader

Har du ei spesiell penn som du bruker til å skrive søknader om midler fra diverse hold med? Da er det kanskje på tide at du finner den frem ...

Her er vinnerne av VinnVind-midlene i 2020. Nå søkes deres etterfølgere. Venstre rad ovenfra: Svein Robert Vestå, styrelder i Kulturfabrikken KF, Maria Johansen i Holmstad skole amatørkorps, ordfører Karl-Erling Nordlund (Sp), Jack Lange og Bjørn Grønli fra Sortland Løypemaskin. Høyre rad ovenfra: Brynjar Forsaa, stasjonsleder ved Ånstadblåheia Vindpark, Linda Larsen i Holmstad skole amatørkorps, Berit og Maian Daljord i Munningsletta vel.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Nyheter

I en pressemelding fra Fortum, som driver vindmølleparken på Ånstadblåheia i Sortland, går det nemlig frem at de søker etter mottakere til årets VinnVind-midler, som kommer fra nettopp Ånstadblåheia vindpark.

Ifølge meldingen er det i alt 500.000 kroner som skal skifte eier, fra Fortum til lokale lag og foreninger denne gangen.

Fristen for å søke midler er satt til 1. mars, og pengene skal gå til prosjekter som kan gjøre samfunnet rundt vindparken bedre.

Sortland kommune ved Kulturfabrikken er også inne i prosjektet, gjennom at det er styret for det kommunale foretaket som behandler søknadene og står for tildelingen av pengene.

– Vi har valgt å lyse ut midlene helt i starten av året, opplyser Astrid Fosså Ekseth, ansvarlig for eieroppfølging for Fortums vindparker i pressemeldingen.

– På denne måten blir midlene tildelt for inneværende år i stedet for året etter, sier hun.

I meldingen presiseres det også at det er prosjekter tilknyttet gårdsnummer 16 (Ånstad), 17 (Bygd), 18 (Sandstrand), 19 (Jennestad) og 40 (Holmstad) som blir prioritert.