220 nye koronasmittede siste døgn – 71 færre enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 220 koronasmittede i Norge. Det er 126 færre enn dagen før og 71 færre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Jil Yngland/NTB

Nyheter

Ved midnatt natt til onsdag er det registrert 65.338 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.785 nye smittetilfeller i Norge. 3,5 millioner koronatester er til nå utført i landet.

174.107 personer har fått den første dosen av koronavaksinen, og 46.668 personer har fått den andre dosen.

94 koronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før.

Det var ingen innlagte ved Nordlandssykehuset, verken i Bodø eller i Vesterålen registrert tirsdag, viser oppdateringen på sykehusets nettsider.

I lang tid har det vært over 80 aktive sykdomstilfeller med korona i Nordland, men en oversikt og gjennomgang av tallene på oversikten til VG, viser at de nå er mellom 75-80 aktive smittetilfeller i fylket. Aktive tilfeller er personer som er smittet i løpet av de siste to ukene. I Vesterålen er det for øyeblikket færre enn ti personer med smitte.

Til sammen er 583 koronasmittede personer døde i Norge siden mars i fjor, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast. 64,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.