109 nye koronasmittede siste døgn – ti færre enn for en uke siden

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland/NTB

Nyheter


Det siste døgnet er det registrert 109 koronasmittede i Norge. Det er 47 færre enn dagen før og ti færre enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt natt til mandag er det registrert 66.501 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.729 nye smittetilfeller i Norge. 3,5 millioner koronatester er til nå utført her i landet.

221.819 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 66.178 personer har fått dose to, ifølge FHIs tall oppdatert fredag.

85 koronapasienter var søndag innlagt på sykehus. Det var ni flere enn dagen før.

I Nordland er det for øyeblikket 67 aktive tilfeller, om en summerer opp tallene fra VGs statistikk. Det er Bodø og Rana som er "verstingene". I Rana er det 29 pågående tilfeller, som vil si at personene har blitt smittet de to siste ukene, mens det i Bodø er 26.

I Vesterålen er det mindre enn en håndfull tilfeller som er aktive, der personer er i isolasjon som følge av viruset.

Ved sykehuset i Vesterålen var det ikke meldt om noen innleggelser ved den siste oppdateringen på deres nettsider.

Til sammen er 592 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,2 prosent av alle døde hadde fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.