353 nye koronasmittede siste døgn – sju flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 353 koronasmittede i Norge. Det er 244 flere enn dagen før og sju flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter


Ved midnatt natt til tirsdag er det registrert 66.854 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.736 nye smittetilfeller i Norge. 3,6 millioner koronatester er til nå utført i landet.

230.985 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 70.036 personer har fått dose to.

87 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var to flere enn dagen før. Ved Nordlandssykehuset er det for tiden ingen som er innlagt, verken i Bodø eller Stokmarknes.

Ifølge statistikken til VG, som daglig har oppdatert ved nye tilfeller av korona siden pandemien startet, er trenden i Nordland synkende. Det er i overkant av 60 aktive tilfeller, tilfeller som er registrert de siste to ukene. I Vesterålen er også trenden synkende, der det for øyeblikket knapt er aktive tilfeller.

Rana har vært den kommunen i Nordland med størst trykk i lang tid, men nå har Bodø gått forbi og har klart flest aktive tilfeller. Mandag melde Nordlandssykehuset blant annet at to ansatte ved sykehuset hadde blitt smittet. Ifølge VG står Bodø nå med 33 aktive tilfeller, mens Rana står med 19.

Til sammen er 593 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,1 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.