Hadsel kommunestyre får kulturminneplan på bordet

Utarbeidelse av en kulturminneplan i Hadsel vil koste kommunen 29.500 kroner, og kan potensielt gjøre utviklingen av Gulstadøya enklere å forholde seg til, samtidig som den kan skape lokale reiselivsdestinasjoner. Men administrasjonen råder til nei.

Kulturminner begrenser: Hadsel kommunestyre har enstemmig vedtatt å kjøpe Gulstadøya utenfor Melbu, men kulturminnene i området kan begrense bruken av området. Kommunestyret skal nå vurdere om de vil lage en ny kulturminneplan, som kan være behjelpelig med å få brukt større deler.  Foto: Thor-Ivar Guldberg

Nyheter

Kommunestyret skal behandle saken i sitt møte denne uka, etter at formannskapet sendte den videre uten innstilling. Kommunedirektøren har i sitt forslag satt foten ned for utarbeidelse av en kulturminneplan, med bakgrunn i at det ikke er verken lovpålagt eller på listen over prioriterte tiltak fra kommunestyret.