286 nye koronasmittede siste døgn – 66 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 286 koronasmittede i Norge. Det er 67 færre enn dagen før og 66 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Terje Pedersen / NTB

Nyheter


Ved midnatt natt til onsdag er det registrert 67.140 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.802 nye smittetilfeller i Norge. 3,6 millioner koronatester er til nå utført i landet.

233.362 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 71.418 personer har fått dose to.

79 koronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det var åtte færre enn dagen før.

Ved Nordlandssykehuset er det en pasient som er innlagt med korona-smitte. Den personen er innlagt i Bodø. Ingen er innlagt i Vesterålen ifølge sykehusets egne nettsider.

Totalt er det nå under 60 som er i karantene eller isolasjon som følge av aktive smittetilfeller i Nordland. Det viser VGs statistikk. I Vesterålen er det ingen aktive tilfeller om dagen som er meldt av kommunene.

Andøy åpnet blant annet opp for innendørs trening for personer over 20 år på tirsdag som følge av den positive smittetrenden i kommunen.

Til sammen er 593 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,1 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.