100 søkere til museet allerede, men vil ha flere fra Vesterålen

Over 100 personer har søkt sommerjobb hos Hurtigrutemuseet siden de ble lagt ut i slutten av desember, men det ønskes flere søkere fra Vesterålen.

Carl Ove Furnes, Lina Vibe og May-Britt Grytvik gleder seg til å ta i mot nye kollegaer og mange gjester til sommeren.  Foto: Innsendt

Nyheter

– Vi synes dette er veldig artig. Det viser at mange har lyst å jobbe på det nye Hurtigrutemuseet, og ser at dette blir spennende, sier Lina Vibe og May-Britt Grytvik i Hurtigrutemuseet i en pressemelding.

Åpent hver dag

Museet har fått søkere fra flere land i Europa og noen i Asia, men over 70 prosent av søkerne bor i Norge.

Ifølge pressemeldingen har det også kommet inn gode søkere fra Hadsel og Sortland, men de ønsker seg flere.

– Museet vil være åpent hver eneste dag i sommer. Det betyr at vi må lage vaktplaner slik at det til ei hver tid er nok folk på jobb, sier May-Britt Grytvik, som har med seg god erfaring fra det tidligere Hurtigrutemuseet.

Vibe og Grytvik sier at Hurtigrutemuseet trenger folk som vet hvordan de kan ta vare på museumsgjestene både til resepsjonen, butikken i 3. etasje i det gamle trekantbygget og i kafeen inne i MS Finnmarken. I tillegg skal passasjerene som kommer med hurtigruta sju dager i uka møtes av guider på kaia.

– Ønsker både unge og voksne

Søknadsfristen er satt til 1. mars, og nå håper Vibe og Grytvik på enda flere søkere fra Vesterålen.

– Dette blir en artig arbeidsplass i sommer. Det blir mye nytt å lære seg, og alle kommer til å bli kjent med nye mennesker. Vi ønsker både unge og voksne velkommen som søkere, og gleder oss til å bli et mye større kollegium, sier de.

Vibe, som er leder på Hurtigrutemuseet, sier det er en sterk drivkraft for Hurtigrutemuseet å skape arbeidsplasser lokalt og regionalt.

– Nå konsentrerer vi oss om sommersesongen først, men så lenge hurtigruta legger til kai i Stokmarknes vil det også være behov for flere ansatte i ulike stillingsstørrelser gjennom hele året.