226 nye koronasmittede siste døgn – 127 færre enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 226 koronasmittede i Norge. Det er ni flere enn dagen før og 127 færre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter


Ved midnatt natt til tirsdag er det registrert 68.758 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.904 nye smittetilfeller i Norge. 3,7 millioner koronatester er til nå utført i landet.

290.128 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 98.680 personer har fått andre dose.

93 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var åtte flere enn dagen før.

Nordlandssykehuset meldte i helgen om tre innlagte personer med korona-smitte ved avdelingen i Bodø. Mandag var en av de innlagte blitt utskrevet.

Det er i overkant av 60 aktive tilfeller, tilfeller der en person har blitt smittet i løpet av de to siste ukene, i Nordland fylke. I Vesterålen er det for øyeblikket Bø som er verst utsatt for smitte og har rapportert om tre nye smittetilfeller de siste dagene, senest mandag.

Det massive utbruddet i Bodø sist uke har medført at Bodø kommune alene står for nær 80 prosent av smittetilfellene i Nordland for øyeblikket. Rana, som tidligere var en "versting" har ifølge VGs oversikt bare et aktivt tilfelle ved inngangen til tirsdag.

Til sammen er 608 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

63,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.