Sørafrikansk variant av koronavirus påvist i Bø

Torsdag formiddag melder Bø kommune at de har fått påvist den sørafrikanske varianten av koronaviruset i kommunen.
Nyheter

– Analyse av Covid-19 prøve fra Bø kommune tatt i forrige uke viser at viruset er den såkalte sørafrikanske varianten. Bodø har som kjent for mange blitt hardt rammet av det samme viruset. Dette viruset er noe mer smittsomt enn den vanlige typen, melder smittevernteamet i Bø på kommunens Facebook-side torsdag formiddag.

Ifølge meldingen følges nærkontaktene knyttet til smitteutbruddet i Bø tett opp og testes regelmessig.

– Vi har foreløpig ikke påvist ytterligere personer med smitte, melder smittevernteamet.

I meldingen oppfordrer smittesporingsteamet alle Bøfjerdinger om å være ekstra oppmerksomme på symptomer på sykdom de nærmeste ukene.

– Ved tegn på Covid-19, det vil si forkjølelse, hoste, tung pust, feber eller tap av smak og luktesans ber vi at dere tar kontakt med legekontoret for testing. Inntil prøvesvar har kommet skal personer med symptomer være isolert i hjemmet. Øvrige husstandsmedlemmer skal være i karantene. Og ja vi vet vi har sagt det før - men å vaske hendene, hold avstand og begrens antall nærkontakter, avslutter de.