Styreleder trekker seg

Styreleder i Andfjord Salmon, Roy Bernt Pettersen, takker for seg.

Roy Bernt Pettersen vil gi seg som styreleder for Andfjord Salmon.   Foto: Rune Ellingsen

Nyheter

Det er nettstedet ilaks.no som melder at Andfjord-gründeren trekker seg som styreleder, og at det er innkalt til ekstraordinær generalforsamling i selskapet 19. mars.

Men nominasjonskomiteen i selskapet har funnet en arvtaker for Pettersen, som det skal stemmes over under generalforsamlingen.

Mannen som er foreslått er Roger Brynjulv Mosand. Han er en kjent skikkelse fra bransjen og har vært mangeårig direktør innen havbruksnæringen. Siden 2001 har Mosand hatt direktørjobben i Nordlaks, der han ifølge ilaks.no har bidratt til at selskapet har 15-doblet sine inntekter.

Pettersen skal fortsatt ha tilknytning til Andfjord Salmon, men fremover skal han være styremedlem i selskapet, meldes det i artikkelen. Til ilaks.no sier gründeren at han tror selskapet fremover vil ha mer nytte av en leder som har erfaring fra produksjon og foredling av fisk.