1.064 nye koronasmittede registrert siste døgn

Ved midnatt var det registrert 83.519 koronasmittede her i landet. Det er en økning på 1.064 siste døgn, noe som er 379 flere enn samme dag for ei uke siden.

For andre dag på rad var det over 1.000 personer som testet positivt for korona.  Foto: Jil Yngland / NTB, illustrasjonsfoto

Nyheter


Økningen er den nest høyeste på ett døgn under pandemien. Bare døgnet før hadde flere nye smittede, med 1.156.

Det er utført over 4,2 millioner koronatester her i landet til nå.

Helseminister Bent Høie (H) kommenterte onsdag utviklingen i smittetallene slik overfor NTB:

– Vi er bekymret for at vi ikke ser toppen av den tredje bølgen ennå og at det vil kunne fortsette. Det tar ofte én til to uker før tiltakene slår ut på smittetallene.

Samtidig sier han at det kan være mulig å åpne opp mer i mai. Men det avhenger av at smitten er under kontroll i april.

– Det er fortsatt mulig at mai kan bli måneden der vi kan ta de første stegene mot en mer normal hverdag, sa helseministeren på en koronapressekonferanse onsdag.

Han understreket at det er planer om strengere nasjonale tiltak hvis det dukker opp flere utbrudd.

226 på sykehus

Onsdag var 226 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på to pasienter fra dagen før. 34 av pasientene får respiratorbehandling. Det er tre flere enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

648 koronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 53 prosent av alle døde er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Til nå har 451.308 personer mottatt første dose av koronavaksine, og 257.851 har mottatt andre dose.

140 i Nordland

De siste tilfellene som ble meldt i Vesterålen, ble meldt tidligere denne uka i Bø. Det var da snakk om fire nye smittede, som alle hadde sammenheng med smitten som ble meldt lørdag. Det betyr at det for øyeblikket er fem aktive smittetilfeller i regionen. Aktive tilfeller vil si at personen er smittet i løpet av de to siste ukene.

Ifølge statistikken til VG er det 140 aktive tilfeller i Nordland. 90 av tilfellene er registrert i Bodø, men ifølge statistikken har byen nå en synkende smittetrend.

Ved Nordlandssykehuset er det åtte korna-smittede som er innlagt, alle ved avdelingen i Bodø.

Også Hadsel og Andøy står oppført med smittede på både VGs statistikk og statistikken på MSIS. Men dette er tilfeller der det er snakk om personer som har adresse i kommunen, men som ikke er bosatt der.