1.096 nye koronasmittede siste døgn – nest høyest så langt

Det siste døgnet er det registrert 1.096 koronasmittede i Norge. Det er 519 flere enn dagen før og 231 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Heiko Junge / NTB

Nyheter


Det er det høyeste antall smittede siden 17. mars, og det nest høyeste antall smittede som er registrert siden pandemien startet.

Onsdag 17. mars ble det meldt om 1.156 nye smittetilfeller, deretter 1.064 døgnet etter, og 1.034 den 19. mars. Siden da har antallet sunket.

Det må tas høyde for at antall smittetilfeller registrert i helgene er lavere enn i ukedagene, slik at en viss stigning nå ikke er uventet.

Ved midnatt natt til tirsdag er det registrert 88.035 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

4,3 millioner tester

De siste sju dagene er det registrert til sammen 6.730 nye smittetilfeller i Norge. 4,3 millioner koronatester er til nå utført i landet.

I alt 505.688 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 262.780 personer har fått andre dose.

266 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var 22 flere enn dagen før.

133 i Nordland

Ifølge VG og oversikten på MSIS er det 133 aktive smittetilfeller i Nordland, smittetilfeller som er rapportert inn de siste 14 dagene. Oversikten viser at nærmere 20 smittetilfeller i fylket ble meldt inn på mandag. Det er daglige oppdateringer av oversikten, men det tar et par dager fra en kommune melder om smitten og til den figurerer i statistikkene. Bodø ar det klart høyeste tallet av aktive tilfeller med 91, men også Brønnøy ligger høyt med sine ti tilfeller.

I Vesterålen er det for øyeblikket sju aktive smittetilfeller, fem i Bø og to i Sortland. Mandag kom også meldingen om at alle svarene på testene som ble tatt i helgen i Sortland var negative.

Nordlandssykehuset melder på sine nettsider at det er fire personer innlagt med koronasmitte ved sykehusets avdeling i Bodø, mens det for tiden er ingen innlagte i Vesterålen og Lofoten.

649 døde

Til sammen er 649 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

62,2 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.