831 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 831 koronasmittede i Norge. Det er 153 færre enn dagen før og 203 færre enn samme dag i forrige uke.

Oslo 20201028. Ny teststasjon har åpnet på St Hanshaugen, i Armauer Hansens gate i Oslo. Sykepleier Kjellaug Marie Grine illustrerer hvordan man tar en Covid-19 test. (Koronatest, korona test, prøve, Corona, korona, koronasmitte.) Foto: Jil Yngland / NTB  Foto: Jil Yngland

Nyheter


Ved midnatt natt til fredag er det registrert 90.935 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 6.382 nye smittetilfeller i Norge. I alt er nå 4,4 millioner koronatester gjennomført her i landet.

557.043 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 267.404 personer har fått andre dose.

250 koronapasienter var torsdag innlagt på sykehus. Det var 17 færre enn dagen før.

Ved Nordlandssykehuset var det registrert tre innlagte med korona-smitte natt til fredag. Ingen av dem var innlagt ved avdelingen i Vesterålen, alle i Bodø.

I Vesterålen er det fortsatt seks personer som er i isolasjon med aktive smittetilfeller, to i Sortland og fire i Bø. I Nordland er det 117 aktive smittetilfeller, som vil si at personen har blitt smittet de siste 14 dagene. Det går frem av VGs oversikt. Tallene er identisk med tallene fra Folkehelseinstituttet. Det tar et par dager fra smitten blir registrert i kommunene og til den kommer inn i statistikkene til Folkehelseinstituttet,

Til sammen er 656 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

61,6 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.