Frykter ikke vedtak om storflyplass

Naturvernforbundet i Nordland mener at det ikke bør bygges storflyplass på Leknes i Lofoten. Det skaper ikke frykt blant ordførerne som står nærmest spørsmålet om storflyplass i Lofoten og Vesterålen.

Lena Arntzen (H), ordfører i Hadsel kommune vil helst ha storflyplass i Vesterålen, men mener Leknes vil være positiv når det kommer tunnel under Hadselfjorden.  Foto: Per Eivind Knudsen

Nyheter

Ifølge statlige utredninger ligger det an til å bygge ny storflyplass på Leknes i Lofoten. Planene på Leknes vil gjøre det mulig å ta ned direktefly fra Oslo til Lofoten. En foreløpig beregning har havnet på en kostnad på rundt 2,5 milliarder kroner. Utbygging på Leknes vil medføre at flyplassen i Svolvær blir lagt ned. For Hadsel kommune vil det kunne bli tøffere å få gehør for lengre rullebane på Stokmarknes lufthavn.