Fiberbrudd setter flere basestasjoner ut av drift

Telenor melder om at seks basestasjoner i Vesterålen er ute av drift.
Nyheter


Det er et fiberbrudd i Andøy kommune som sørger for at fem basestasjoner sør i Andøy er nede og ute av drift. Det opplyser Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, til VOL.

Amundsen opplyser like før klokka 16.30 at de ikke har kommet frem til bruddstedet, eller fått lokalisert hvor det aktuelle bruddet har funnet sted.

– Vi vet at fra Dverberg og nordover skal det være i orden, det samme fra Bleik og nordover til flystasjonen og sentrum. Men fra Risøyhamn og vestover mot Nordmela er det brudd og fem basestasjoner er nede for øyeblikket, opplyser Amundsen.

I tillegg er også basestasjonen ved Stø i Øksnes ute av drift av samme årsak.

– Før vi får målt oss frem til bruddstedet er det vanskelig å si noe om rettetid. I beste fall er det tilbake i kveld, men det er vanskelig å si noe om nå, forklarer Amundsen.

Klokka 17.53 opplyser Amundsen at feilen er blitt lokalisert. Det er snakk om en graveskade på et jorde som har ødelagt kabelen.

– Nå etter vi sammen et team som skal skal dra ut for å lage et midlertidig skjøte av den ødelagte kabelen. Selve feilrettingen regner vi med kan starte mellom 20 og 21 i kveld, alt avhenger av når teamet er fremme ved skadestedet, opplyser Amundsen, som legger til at skader som dette er umulig å gardere seg mot.

Amundsen anslår at skaden da kan være rettet opp i tidlig på natta, men at det er vanskelig å fastslå eksakt hvor lenge utbedringen vil ta.

Klokken 21.45 opplyser Amundsen at de har håp om å ha feilen rettet innen midnatt.