Kommunedirektøren i Sortland vil selge Kunstnerhuset til nytt ideelt selskap

Som VOL tidligere har omtalt har det ideelle selskapet Gerdas Hus - Kunstnerhuset AS bydd en halv million for Kunstnerhuset på Sortland. Nå går Kommunedirektøren inn for at kommunen skal godta budet, selv om det er langt under takst.

Det ideelle selskapet Gerdas Hus - Kunstnerhuset AS har lagt inn bud på Kunstnerhuset. De vil drive huset videre med atelier for utøvende kunstnere som i dag, og i tillegg starte nye typer aktivitet som er åpen for allmenheten.   Foto: Rune Kr. Ellinsgen

Nyheter

Som VOL har omtalt tidligere har kommunestyret i Sortland vedtatt at Kunstnerhuset skal selges med flere klausuler. De som kjøper huset må, ifølge vedtaket fra 2020 sørge for at det fremdeles blir brukt til kunst og kultur og at det blir gjort åpent for allmenheten. Dessuten skal kommunen ha rett til å kjøpe huset tilbake hvis det ikke blir brukt i tråd med klausulene.