759 personer har fått påvist koronasmitte siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 759 koronasmittede i Norge. Det er 119 færre enn dagen før og 174 færre enn for to dager siden.

Illustrasjonsfoto Covid-19-test.  Foto: Heiko Junge / NTB

Nyheter


Torsdag ble det registrert 878 nye koronasmittede og onsdag var tallet 933.

Også i Oslo har tallene falt jevnt og trutt denne uken. Her er det registrert 205 nye koronasmittede personer fredag, viser kommunens tall lørdag morgen. Torsdag ble 256 personer registrert smittet i hovedstaden, onsdag var tallet 292 og tirsdag 314.

Ved midnatt natt til lørdag var det til sammen registrert 102.719 koronasmittede personer her i landet siden februar i fjor. De siste sju dagene er det rapportert om 5.309 nye smittetilfeller i Norge. I alt er 4,8 millioner koronatester til nå utført her i landet.

Fredag hadde 835.970 personer fått første dose av koronavaksinen, og 295.358 personer har fått andre dose.

I Vesterålen ble det ikke meldt om noen nye smittetilfeller fredag. Denne uken er det meldt om fire nye tilfeller, alle i Sortland.

Ifølge VGs oversikt, som hentes fra Folkehelseinstituttet, tyder det på en nedadgående smittetrend i Nordland fylke. Det ble registrert to nye tilfeller på den siste oppdateringen. Ifølge Folkehelseinstituttets tabeller har det så langt i april blitt registrert 26 smittetilfeller i Nordland.

Det er for tiden under 40 aktive smittetilfeller i Nordland, som vil si personer som er i isolasjon etter å ha blitt smittet de siste 14 dagene. Av bosatte i Vesterålen er det de fire siste tilfellene fra Sortland som er de aktive.

281 koronapasienter var innlagt på sykehus. Det var 17 færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehusets avdelinger var det ingen personer som var innlagt fredag.

Til sammen er 684 koronasmittede personer meldt døde i Norge siden mars i fjor. Om de har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

62,6 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 15 dødsfall.