Regjeringen vil masseteste skoleelever i smitteutsatte kommuner. Helsesjef i Sortland: – Vil ikke være en stor utfordring

Regjeringen har bestemt at skoleelever i kommuner med høyt smittepress skal testes ukentlig for korona fra midten av april. Helse- og sosialsjef i Sortland, Sture Jacobsen, mener kommunen er godt rustet til å gjennomføre et sånt opplegg om det skulle bli nødvendig.

Sture Jacobsen, helse- og omsorgssjef i Sortland, mener kommunen har god kapasitet til å masseteste skoleelever hvis det skulle bli nødvendig.   Foto: Arkivfoto/Marius Birkeland

Nyheter

– Vi har jo bra testkapasitet om vi skulle komme til et sånt nivå at vi må teste mange, så for en periode vil det ikke være en stor utfordring. Vi kan i hvert fall teste 2-300 om dagen. Før påske testet vi 110-120 på en dag, så da fikk vi jo prøvd oss litt, sier Pedersen.