To nye smittede bekreftet

I en pressemelding på Sortland kommunes nettsider, opplyses det om to nye korona-smittede.

Kommuneoverlege i Sortland, Mette Røkenes, har registrert sju smittede i kommunen denne uka.   Foto: Arkiv/Rune Ellingsen

Nyheter


Dermed er i alt sju personer i Sortland som har fått påvist korona-smitte denne uka. Lørdag ble det meldt om et tilfelle, tidligere i uka fire, og søndag kveld meldes det altså om ytterligere to tilfeller fra kommuneoverlege Mette Røkenes.

I meldingen går det også frem at de to siste smittede er nærkontakter til de tidligere smittede i det pågående utbruddet.

- Vi har per i dag fem i karantene, mens det er ingen nye nærkontakter i dag. Vi har ingen i ventekarantene nå, skriver Røkenes i pressemeldingen.

Hun informerer også om at symptomene kan være varierende. Det er noen som ikke har vanlige symptomer, mens andre har de vanlige symptomene som feber, hoste, hodepine, uvelhet og mageverk.

Til VOL lørdag uttalte Røkenes at det ikke er planlagt noen lokale tiltak som følge av smitten. Dette gjentar hun i dagens informasjon på kommunens nettsider.

- Føler at vi har oversikt og jeg er optimistisk på at TISK-strategien (testing, isolering, smittesporing og karantene) vil hjelpe oss å kontrollere dette utbruddet, melder hun.

- Vil oppfordre alle innbyggere som har symptomer om å være flinke å ta kontakt og teste seg slik at vi til enhver tid klarer ha en viss oversikt over smittesituasjonen i kommunen vår, legger hun til.

Røkenes oppfordrer også til å unngå unødig reising og om å holde seg hjemme hvis en er syk.