648 nye koronasmittede registrert siste døgn – 75 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 648 koronasmittede i Norge. Det er 227 flere enn dagen før og 75 flere enn samme dag i forrige uke.

Etter noen dager med nedgang i smitten i forhold til uka før, ble det registrert en økning mandag.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter


Ved midnatt natt til tirsdag var det registrert 104.269 koronasmittede personer her i landet siden februar i fjor, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 5.020 nye smittetilfeller i Norge. 4,8 millioner koronatester er til nå utført her i landet.

I alt 869.119 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 296.302 personer har fått andre dose.

Mandag var 288 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tolv flere enn dagen før.

Ved Nordlandssykehuset er for øyeblikket ingen som er innlagt, viser oppdateringene på sykehusets nettsider.

Statistikken på VGs nettsider, og fra Folkehelseinstituttet, viser at det er 46 aktive smittetilfeller i Nordland. Åtte av disse er i Vesterålen, med sju smittede i Sortland og en i Andøy. Det har vært en oppgang av smitten i Nordland de siste dagene. Før helgen var det under 40 aktive smittetilfeller, som vil si at personen har blitt smittet i løpet av de to siste ukene.

Det tar som regel et par dager fra smitten registreres og til den kommer med i statistikken. Det ble blant annet meldt mandag kveld at Brønnøy kommune stenger ned som følge av en rekke positive koronatester, men dette er ikke kommet med i statistikken som ble oppdatert ved midnatt.

Til sammen er 687 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

62,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 14 dødsfall i Norge.