366 nye koronasmittede registrert siste døgn – 340 færre enn snittet for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 366 koronasmittede i Norge. Det er 189 færre enn snittet de siste sju dagene og 340 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Heiko Junge / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.889 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 555. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 706.

I Oslo er det registrert 88 nye koronasmittede siste døgn. Det er 76 under snittet de sju foregående dagene, og 18 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 199 smittede per dag i hovedstaden.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 4,9 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

Av disse har 107.510 personer testet positivt, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt 1.025.429 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 299.631 personer har fått andre dose.

Søndag var 209 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var elleve færre enn dagen før.

Nordlandssykehuset har ingen innlagte, ifølge statistikken på sykehusets nettsider som var oppdatert søndag.

Ifølge VGs oversikt over smitten i hele landet, er det ved inngangen til mandag 52 aktive smittetilfeller i Nordland fylke. Aktive tilfeller er smitte som er registrert de siste 14 dagene. Det er utbruddet i Brønnøy kommune som er med på å trekke tallet opp, der det for tiden er 18 aktive smittetilfeller der personer er i isolasjon.

I Vesterålen er det ni aktive tilfeller, der sju er registrert i Sortland, mens de to siste er i Andøy. Andøy meldte lørdag om et nytt smittetilfelle.

Til sammen er 708 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

61,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 16 dødsfall i Norge.