518 nye koronasmittede registrert siste døgn – 199 færre enn snittet for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 518 koronasmittede i Norge. Det er 19 færre enn snittet de siste sju dagene og 199 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

Illustrasjonsfoto   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.759 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 537. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 717.

I Oslo ble det siste døgn registrert 166 nye koronasmittede. Det er 78 flere enn på søndag, men 15 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 191 smittede per dag.

Ved midnatt natt til tirsdag var 4,9 millioner koronatester utført her i landet, siden februar i fjor.

Ingen innlagt i Nordland

Av de har 108.028 personer testet positivt, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt 1.061.742 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 300.783 personer har fått andre dose.

Mandag var 221 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tolv flere enn dagen før.

Ifølge Nordlandssykehusets nettsider er det for tiden ingen innlagte ved deres avdelinger i Bodø, Lofoten og Vesterålen.

På den siste oversikten fra MSIS, som også gjengis av VG, var det 13 nye tilfeller som ble registrert i Nordland i løpet av mandag. Blant dem er også tilfellet fra Andøy som ble meldt lørdag. Som regel er det en til to dager med forsinkelse fra et tilfelle blir meldt og til det kommer i statistikken.

Flere aktive tilfeller

I alt er det 63 aktive smittetilfeller i Nordland, der ni av dem er i Vesterålen. Aktive smittetilfeller er smitte som er registrert de siste 14 dagene. Det er en oppgang på 11 fra mandag. For øyeblikket er det Brønnøy som har det største smittetrykket i fylket med 23 smittede, der fem nye tilfeller er med på statistikken som ble klar ved midnatt. Statistikken tar utgangspunkt i folkeregistrert adresse for den smittede, ikke bostedsadresse. Det vil si at en vesteråling bosatt i for eksempel Oslo, men med folkeregistrert adresse i Vesterålen, vil bli registrert i vesterålskommunen, ikke Oslo.

Til sammen er 708 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

61,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 16 dødsfall i Norge.