314 nye koronasmittede registrert siste døgn – 380 færre enn snittet for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 314 koronasmittede i Norge. Det er 162 færre enn snittet de siste sju dagene og 380 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

Færre nordmenn tester positivt for korona og antall smittede er halvert i forhold til samme dag for en uke siden.   Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.334 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 476. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 694.

Ved midnatt natt til onsdag var 5,0 millioner koronatester utført her i landet, siden februar i fjor.

Av de har 108.342 personer testet positivt, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt 1.068.342 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 300.998 personer har fått andre dose.

Tirsdag var 218 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre færre enn dagen før.

I isolasjon

På den siste oversikten til Nordlandssykehuset, var det ikke registrert noen innlagte ved sykehusets avdelinger i Bodø, Lofoten og Vesterålen.

Ifølge VGs oversikt over smitten er det nå 54 aktive smittetilfeller i Nordland, som vil si smittetilfeller de siste 14 dagene. Det er i alt ti tilfeller knyttet til Vesterålen og Lødingen. Sju personer er fortsatt i isolasjon i Sortland med smitte, mens det er to tilfeller i Andøy de siste 14 dagene der smittede er i isolasjon.

I tillegg er det et smittetilfelle som er registrert i Lødingen, men det er snakk om en person med folkeregistrert adresse i kommunen, men som for tiden er bosatt et annet sted i landet. Ettersom personens folkeregistrerte adresse er i Lødingen, teller det på statistikken for Lødingen, selv om personen ikke er bosatt der for tiden. Også Hadsel har et registrert tilfelle der smittet har folkeregistrert adresse i kommunen, men er bosatt et annet sted.

94 i Nordland

Statistikkene til Folkehelseinstituttet viser at det er 94 smittetilfeller i Nordland så langt i april.

For øyeblikket er det Brønnøy som har flest aktive tilfeller i Nordland med 29, der seks av tilfellene ble registrert i går.

Til sammen er 709 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

61,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 16 dødsfall i Norge.