551 nye koronasmittede registrert siste døgn – 95 færre enn snittet for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Det er 89 flere enn snittet de siste sju dagene, men 95 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

Illustrasjonsfoto  Foto: Foto: Heiko Junge / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.236 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 462. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 646.

Ved midnatt natt til torsdag var 4,9 millioner koronatester utført her i landet, siden februar i fjor.

Av de har 109.137 personer testet positivt, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt 1.088.100 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 301.742 personer har fått andre dose.

Onsdag var 212 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før.

To nye i Nordland

Nordlandssykehuset melder på sine nettsider at det for øyeblikket ikke er noen innlagte ved avdelingene i Vesterålen, Lofoten og Bodø.

Ifølge VGs statistikk over smitten i landet, ble det meldt inn to nye smittetilfeller i Nordland til Folkehelseinstituttet i løpet av onsdag.

Det er til sammen 63 aktive smittetilfeller i fylket, som vil si smitte som er påvist de siste 14 dagene og der den smittede er i isolasjon. Brønnøy har klart flest tilfeller med sine 30.

734 døde

I Vesterålen står Sortland med sju aktive tilfeller, mens Andøy har to. Lødingen og Hadsel står også med hvert sitt tilfelle, men dette er snakk om personer som er bosatt et annet sted i landet, men som har folkeregistrert adresse i de to kommunene.

Til sammen er 734 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

60,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 16 dødsfall i Norge.