Andøya Space inngår nok en kontrakt om rakettoppskytinger

Andøya Space har inngått nok en kontrakt om oppskyting av små satellitter, denne gangen med det tyske selskapet Rocket Factory Augsburg (RFA).

Odd Roger Enoksen i Andøya Spade er fornøyd med å ha inngått nok en kontrakt om oppskyting av små satellitter, denne gangen med de tyske selskapet Rocket Factory Augsburg.  Foto: Jørn Aune

Nyheter

Selskapet mener avtalen sikrer dem tilgang på oppskyting av små satellitter ved et av de mest attraktive stedene i Europa.

– Avtalen sikrer oss kapasitet til å dekke de første års drift for oss. Vi er glade for at Europas mest avanserte utskytningssted samarbeider med oss, sier Jörn Spurmann i selskapet i en felles pressemelding med Andøya Space.

– Et partnerskap med Rocket Factory er nok en stor milepæl for den nye europeiske romindustrien, sier Odd Roger Enoksen, administrerende direktør og styreleder i Andøya Space i pressemeldingen.

Av pressemeldingen går det fram at Andøya Space ser fram til å støtte det tyske selskapets ambisjoner ved utskytingsfasilitetene som er planlagt på Andøya. Samarbeidet mellom partene som nå har inngått kontrakt, har økt i løpet av de siste årene.

– Vi er spesielt stolt over at RFA fortsetter å være en del av vår visjon om å skape et ny konkurransedyktig romindustri i Europa, sier Enoksen.