407 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 407 koronasmittede personer i Norge. Det er 22 færre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 406 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 415.

Ved midnatt natt til lørdag var det utført 5,2 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 115.818 personer testet positivt.

Til nå har 1.465.851 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 453.518 personer har fått andre dose.

Fredag var 114 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én færre enn dagen før.

Fortsatt aktivt tilfelle i Vesterålen

Via sine nettsider melder Nordlandssykehuset at det ikke er noen innlagte ved dere avdelinger i Bodø, Lofoten og Vesterålen.

I Nordland var det ifølge statistikken til Folkehelseinstituttet, som også er gjengitt av VG, registrert et nytt smittetilfelle i løpet av fredag. Det kan ta en eller to dager fra tilfellet oppdages og til det registreres hos Folkehelseinstituttet. Tilfellet fredag ble registrert i Brønnøy.

Totalt var det 36 aktive tilfeller i fylket, tilfeller som har blitt registrert de siste 14 dagene der den smittede er i isolasjon. I Vesterålen er det et aktivt tilfelle, som stammer fra Øksnes.

767 døde

Til sammen er 767 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.