316 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 316 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 410 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 409, så trenden er dermed svakt stigende.

Ved midnatt natt til søndag var det utført 5,2 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 116.134 personer testet positivt.

Til nå har 1.465.851 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 453.518 personer har fått andre dose.

Lørdag var 106 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var åtte færre enn dagen før.

Nordlandssykehuset melder om ingen innleggelser ved avdelingene i Bodø, Vesterålen og Lofoten i sin siste oppdatering på sine nettsider.

Ifølge de siste oppdateringene fra Folkehelseinstituttet, som også er gjengitt av VG, ble det meldt om et nytt smittetilfelle i Nordland i løpet av lørdag. Det tar som regel en eller to dager fra tilfellet rapporteres og til det er med på statistikken. Lørdagens rapporterte tilfelle er fra Bodø.

Det er totalt 36 aktive smittetilfeller i Nordland ved inngangen til søndag. Aktive tilfeller vil si at smitten er registrert de 14 siste dagene og den smittede dermed skal være i isolasjon. Bodø med ni og Narvik med 12 har flest aktive tilfeller.

I Vesterålen er det et aktivt tilfelle, i Øksnes.

Til sammen er 767 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.