309 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 309 koronasmittede i Norge. Det er 99 flere enn samme dag i forrige uke.

I Nordland var det ingen nye smittede søndag, men i Norge var det en økning i forhold til samme dag i uka før.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 424 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 408, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 5,2 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 116.443 personer testet positivt.

Til nå har 1.465.851 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 453.518 personer har fått andre dose.

Søndag var 110 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire flere enn dagen før. Ved Nordlandssykehusets tre avdelinger, i Bodø, Vesterålen og Lofoten, er det ikke meldt om noen innlagte på den siste oppdateringen fra sykehuset.

I Nordland fylke ble det ikke registrert noen nye smittede i løpet av søndag, viser tallene fra Folkehelseinstituttet, som også er presentert av VG.

Det er i alt 36 aktive smittetilfeller i fylket nå, som vil si tilfeller som er registrert de siste 14 dagene og der den smittede skal være i isolasjon. I Vesterålen er det fortsatt et aktivt tilfelle, i Øksnes.

Narvik med 12 og Bodø med ni har flest aktive tilfeller av koronasmitte i Nordland.

Til sammen er 767 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.