201 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 201 koronasmittede i Norge. Det er 378 mindre enn samme dag i forrige uke.

Oslo 20210422. Torsdag startet testperioden for massetesting av elever på Kuben yrkesarena i Oslo. Direktør Remi Pettersen (midten) står sammen med deler teamet som foreta testingen og besøk fra Helseetaten. 10 ansatte fra skolen skal foreta 1500 tester i uken fram til sommeren. Regjeringen har satt av 836 millioner kroner til massetesting i skolene. Men kun områder med mye smitte vil bli prioritert, understreker Helsedirektoratet. Kuben yrkesarena inneholder Kuben videregående skole, Fagskolen Oslo, Lærlingesenteret for byggfag og Kuben kurs- og teknologisenter (KKT). Foto:   Foto: Lise Åserud / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 354 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 438, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 5,3 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 119.500 personer testet positivt.

Til nå har 1.576.524 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 588.603 personer har fått andre dose.

Mandag var 101 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før.

Nordlandssykehuset melder om ingen innlagte i sin siste oppdatering på deres nettsider. Ifølge statistikkene til Folkehelseinstituttet, som også gjengis av VG, ble det meldt inn et smittetilfelle i Nordland i løpet av 17. mai, i Narvik. Det tar normalt en eller to dager fra et tilfelle blir påvist og offentliggjort, frem til det kommer inn i statistikken hos Folkehelseinstituttet. Derfor er ikke tilfellet som ble meldt i Hadsel tirsdag morgen kommet med i oversikten.

Det er 33 aktive smittetilfeller ifølge den siste oppdateringen. Aktive tilfeller vil sin personer som er smittet i løpet av de siste 14 dagene.

Til sammen er 774 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.