314 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 314 koronasmittede i Norge. Det er 159 mindre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 331 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 437, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 5,3 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 119.814 personer testet positivt.

Til nå har 1.576.732 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 589.008 personer har fått andre dose.

Tirsdag var 114 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 13 flere enn dagen før. Nordlandssykehuset melder på sine nettsider at det ikke er noen innlagte ved deres avdelinger i Bodø, Vesterålen og Lofoten.

I Nordland er det lagt inn 16 nye tilfeller i statistikken til Folkehelseinstituttet, som også er presentert av VG. Tilfellet som ble meldt i Hadsel tirsdag morgen er nå kommet med i den statistikken. Det er et utbrudd i Narvik-regionen som drar opp tallene kraftig. Der er det 25 personer som er smittet i løpet av de siste 14 dagene. Ni av disse tilfellene kom på tirsdag. I tillegg er det fire tilfeller rapportert i Bodø, og et i både Fauske og Vefsn, i tillegg til tilfellet i Hadsel.

Det er i alt 43 aktive tilfeller i Nordland, som vi si personer som er smittet de siste 14 dagene og skal være i isolasjon. Det er ti tilfeller flere enn tirsdag. Narvik med 25 har flest, mens Bodø har seks. I Vesterålen er det for øyeblikket kun det ene tilfellet i Hadsel som er aktivt.

Til sammen er 774 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.