478 nye koronasmittede registrert siste døgn 

Det siste døgnet er det registrert 478 koronasmittede i Norge. Det er 22 færre enn samme dag i forrige uke.

Smittetrenden er synkende, etter at snittet på antallet smittede hver dag har gått ned med 113 personer i forhold til samme dag for en uke siden.   Foto: Heiko Junge / NTB / Illustrasjonsfoto

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 328 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 441, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 5,4 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 120.292 personer testet positivt.

Til nå har 1.581.904 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 611.661 personer har fått andre dose.

Onsdag var 110 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehusets avdelinger var det ifølge den siste oppdateringen ingen innlagte.

I Nordland ble det meldt inn sju nye tilfeller av koronasmitte, ifølge tallene fra Folkehelseinstituttet, som også er gjengitt av VG. Seks av tilfellene er fra Narvik, der det for tiden er et massivt utbrudd med smitte. Det siste tilfellet er fra Hattfjelldal, som fikk sitt første smittetilfelle siden pandemistart.

Det er nå 49 aktive tilfeller i Nordland fylke, som vil si tilfeller som har blitt registrert i Folkehelseinstituttets smittestatistikk i løpet av de siste 14 dagene. I Vesterålen er det et aktivt tilfelle, i Hadsel.

Narvik har flest aktive tilfeller med 30, mens Bodø har seks pågående tilfeller.

Til sammen er 781 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,6 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.