– Lyse netter er perfekt for Fæsterålen

Sist gang Lyse Netter gjestet Vesterålen fikk de terningkast 6. Nå kommer de tilbake og står på scenen under Fæsterålen 2021.

Lyse Netter kommer til Fæsterålen 2021.   Foto: Pressefoto

Nyheter

Denne helga slipper arrangørene av Fæsterålen fire artister som kommer til festivalen på seinsommeren og først ut av disse er Lyse Netter.

– Vi ser lyst på festival-seinsommeren 2021, og peisa derfor på med slipp av Lyse Netter! «Lyden av sommer» var ordene NRK P1 brukte for å beskrive bandet da musikkåret 2019 skulle oppsummeres, og vi er optimistiske på at det blir Fæsterålen 2021 på seinsommeren, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen i ei pressemelding.


Lyse Netter kan være på vei mot noe stort i norsk musikk

Med sin catchy og lettbeinte popmusikk, sørget lofotbandet Lyse Netter at det virkelig svingte i dansefoten til mange publikummere i Hurtigrutens hus.


Nordnorsk tekstunivers

– Lyse Netter er perfekt for festivalen. De spiller popmusikk med nikk til yndlinger som blant annet 1975 og Troye Sivan. Samtidig holder det nære nordnorske tekstuniverset oss godt innenfor nordlige breddegrader, påpeker Pedersen.

Radioyndlingene i Lofotbandet Lyse Netter har siden brakdebuten i 2017 vært spillelistet på nasjonal radio hele åtte ganger.

Blant utgivelsene ble "Vi lar aldri sola gå ned" en av 2019s mest spilte radiolåter og deres siste singel "Snakk litt om det" har ligget inne på spillelistene til både NRK P1 og P3 og fått jevn rotasjon i hele vinter.

Sammen med Halvdan på scenen

Etter et annerledes år fylt med låtskriving, albumplanlegging, båtkonsert på Vestfjorden, flere låtslipp og noen møysommelig utvalgte og utsolgte konserter, begynner bandet for alvor å bli klar til å ta tilbake sommeren igjen.

– Lyse Netter har nettopp covra “Nordaførr/Vårvisa” av han Halvdan. Da passer det jo bra at de skal stå på samme scene, sier Pedersen.

Lyse Netter har nylig covret Halvdan Sivertsen sin folkekjære Nordaførr/Vårvisa.   Foto: Pressefoto

Sist gang Lyse Netter gjestet Vesterålen fikk de terningkast 6 av VOL.no med overskrifta «Lyse Netter kan være på vei mot noe stort i norsk musikk».

– Så det er bare å gjøre seg klar til et høyenergisk liveshow og forberede seg til allsang og dansegulv når Lyse Netter endelig inntar festivalsommeren igjen, slår festivalsjefen fast.