409 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 409 koronasmittede i Norge. Det er 96 færre enn samme dag i forrige uke.

  Foto: Marius Birkeland

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 467 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 354, så trenden er nå stigende.

Ved midnatt natt til fredag var det utført 5,5 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 124.071 personer testet positivt.

Til nå har 1.621.203 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 892.748 personer har fått andre dose.

88 innlagt

Torsdag var 88 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var elleve færre enn dagen før. Ifølge den siste oppdateringen fra Nordlandssykehuset var det ingen innlagte ved deres tre avdelinger.

Den oppdaterte oversikten fra Folkehelseinstituttet over smittetilfeller, som også er publisert av VG, viser at det er seks nye tilfeller registrert i Nordland det siste døgnet. Et av tilfellene er registrert i Lødingen, men det er ikke redegjort for om det er en som er bosatt i kommunen som har testet positivt, eller om det er snakk om en med folkeregistrert adresse i kommunen som har avlagt positiv test et annet sted i landet.

Narvik fikk to nye tilfeller, mens Brønnøy, Meløy og Saltdal også har nye tilfeller.

69 aktive tilfeller

Antallet aktive tilfeller i Nordland var 69 ved inngangen til fredag. Det er en stor økning i forhold til for en ukes tid siden, da tallet under 40. Det er i første rekke et stort utbrudd i Narvik-regionen, der 36 av de aktive tilfellene, som vil si at en person er smittet i løpet av de 14 siste dagene, befinner seg. I tillegg er sju tilfeller i Bodø og seks i Saltdal med på å trekke opp tallet.

Ifølge oversikten har også Øksnes og Sortland aktive tilfeller, men dette er også snakk om personer som er bosatt utenfor egen kommune.

Til sammen er 783 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.