Amerikansk militært personell får ikke ansvar på Andøya

Forsvarsdepartementet har besluttet at amerikansk militært personell ikke kan gis ansvaret for skarpt og væpnet vaktholdet når amerikanske missiler fraktes fra Andøya flystasjon til Oksebåsen og utskytingsrampen ved Nordmela.

Missilet AMRAAM Extended Range (ER) er et nytt våpen produsert av amerikanske Raytheon. Det integreres i luftvernsystemet NASAMS. Testingen skjer på Andøya.  Foto: Raytheon

Nyheter

Forsvarsdepartementet har også besluttet at et område som Andøya Test Center disponerer i forbindelse med testskyting av det militære missilet AMRAAM ER (E1) blir å anse som militært område så lenge testingen av det militære missilet pågår. Missilet ble testet i april og skal testes i slutten av juni og begynnelsen av juli denne sommeren. Du kan lese mer om missilsystemet lengre ned i saken.