292 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 292 koronasmittede i Norge. Det er 54 flere enn samme dag i forrige uke som var andre pinsedag.

Det er i alt utført 5,6 millioner koronatester i Norge siden februar i fjor.   Foto: NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 352 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 450, så trenden er fallende.

I alt har 125.116 personer testet positivt for covid-19 siden februar i fjor. Til nå er det utført 5,6 millioner koronatester her i landet.

Nå har 1.637.918 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.006.268 personer har fått andre dose og er fullvaksinerte.

Mandag var 71 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem færre enn dagen før. Det er ikke meldt om noen innlagte ved avdelingene til Nordlandssykehuset, som har en avdeling på Stokmarknes.

I Nordland ble det mandag meldt om tre nye smittetilfeller, to i Saltdal og et i Bodø.

Det er i alt 62 aktive, eller pågående tilfeller av korona i fylket, som vil si tilfeller som er registrert i løpet av de siste 14 dagene. Narvik har flest med 23, mens Bodø står registrert med ni og Saltdal åtte på statistikken til Folkehelseinstituttet, som også er presentert av VG. Øksnes, Lødingen, Sortland og Hadsel står alle med et pågående tilfelle hver. Hadsel er den siste kommunen av disse som meldte om smitte i kommunen. I de andre tilfellene er det trolig snakk om en smittet som har folkeregistrert adresse i kommunen, men som er bosatt et annet sted i landet.

Til sammen er 783 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020. 58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall.