460 koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 460 koronasmittede personer i Norge. Det er 51 færre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland/NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 344 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 478, så trenden er fallende.

I alt har 125.576 personer testet positivt på koronatester siden i fjor. Samlet er det gjennomført 5,6 millioner koronatester her i landet.

Til nå har 1.640.803 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.013.247 personer har fått andre dose.

Tirsdag var 65 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehusets avdelinger i Bodø, Vesterålen og Lofoten er det for tiden ingen innlagte.

Tirsdag ble det rapportert inn fire nye smittetilfeller i Nordland, går det frem av statistikken til Folkehelseinstituttet, som også er publisert av VG. To av tilfellene stammer fra Brønnøy, mens Bodø og Saltdal har hvert sitt tilfelle.

Det er for tiden 50 pågående smittetilfeller i Nordland, der Narvik har flest med 14, mens ni tilfeller er registrert i Saltdal. I oversikten står Sortland, Øksnes og Lødingen med hvert sitt aktive, eller pågående tilfelle. Dette er trolig snakk om personer med folkeregistrert adresse i kommunen, men som er bosatt et annet sted i landet.

Til sammen er 783 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020.

58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.