353 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 353 koronasmittede personer i Norge. Det er 146 færre enn samme dag i forrige uke.

Smitten i Norge har nedadgående kurve, men fortsatt blir mange nye tilfeller registrert hver dag.   Foto: NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 323 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 481, så smittetrenden er fallende.

I alt har 125.929 personer testet positivt for covid-19 siden i fjor.

Til nå har 1.658.912 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.036.554 personer har fått andre dose.

Onsdag var 63 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før. Samtidig fikk Nordlandssykehusets avdeling i Bodø sin første innlagte med koronasykdom på en god stund. Det melder sykehuset via sine nettsider. Det er ikke meldt om innlagte ved avdelingene i Lofoten og Vesterålen.

I Nordland ble det rapportert om et nytt smittetilfelle torsdag, i Meløy.

Det er totalt totalt 44 pågående tilfeller i fylket viser tallene fra Folkehelseinstituttet, som også er formidlet av VG. Dette er snakk om tilfeller som er registrert de siste 14 dagene. På oversikten står Sortland, Øksnes og Lødingen med hvert sitt smittetilfelle, men det skal i alle tre kommunene være snakk om en person som har folkeregistrert adresse i kommunen, men er bosatt et annet sted i landet.

Til sammen er 785 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020. 58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.