– Gledelig å se at så mange er flinke til å teste seg

Mette Røkenes, kommuneoverlege i Sortland kommune, gir ros til innbyggerne i Sortland for å være flinke å teste seg for koronaviruset.

Kommunelege i Sortland, Mette Røkenes.   Foto: Arkiv

Nyheter

– Det er gledelig å se at så mange er flinke til å teste seg, med dette så vil vi klare å fange opp eventuell smitte veldig raskt, skriver Røkenes i en pressemelding tirsdag.

Ifølge kommuneoverlegen går det runder med forkjølelse nå, og hun synes de som har symptomer er flinke til å ta kontakt for test.

– Vi har klart å unngå store utbrudd på Sortland og dette er ikke bare tjuvflaks. Folk i kommunen er flinke til å overholde smittevernreglene, er flinke til å teste seg, holde seg hjemme når de er syke og til å holde avstand, skriver hun.


– Pandemien er ikke over, men over i en ny fase

Det ble rabalder da FHIs smittevernekspert, Preben Aavitsland, søndag meldte at pandemien så å si er over i Norge. Ikke alle var enig i utsagnet, inkludert flere vesterålsleger.

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: red@vol.no, eller ta direkte kontakt med en av journalistene.
Ring 76 12 02 00, epost til red@vol.no.

– Har vært kjempeflinke

Røkenes oppfordrer innbyggere til å fortsette med dette selv om vaksineringen nå går raskere og smittetallene går ned.

Folk på Sortland har vært kjempeflinke og det setter vi stor pris på. Forhåpentligvis kommer vi oss igjennom denne pandemien uten store utbrudd. Pandemien har skiftet fase og det går forhåpentligvis mot tider hvor vi kan være mer sosiale, reise og klemme igjen. Nesten så man har glemt hvordan det var, skriver hun.

Avslutningsvis oppfordrer hun folk til å ringe koronatelefonen om man har spørsmål eller er usikker på om man bør teste seg eller ikke.

– Det er bedre å teste en gang for mye enn en gang for lite når man kjenner på en snufs, en host eller sår hals, poengterer hun.