96 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 96 koronasmittede i Norge. Det er 32 færre enn samme dag i forrige uke. I Nordland var det ingen nye smittede.

Ingen nye smittede er registrert i Nordland det siste døgnet.   Foto: Marius Birkeland/illustrasjonsfoto

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 180 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 284, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 5,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 128.082 personer testet positivt.

Til nå har 1.929.544 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.325.043 personer har fått andre dose.

Søndag var ingen koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før.

Det ble ikke meldt om noen nye smittede i Nordland i løpet av søndag. Ifølge oversikten fra MSIS (overvåkingssystemet for smittsomme sykdommer) og Folkehelseinstituttet, som også er gjengitt av VG, er det nå 29 pågående tilfeller av korona i Nordland. Bodø har sju tilfeller pågående, som vil si tilfeller registrert de siste 14 dagene, mens Narvik og Saltdal begge har fem pågående tilfeller. Det er ikke meldt om noen tilfeller knyttet til Vesterålen som er pågående, verken hos befolkningen som er bosatt i regionen, eller hos vesterålinger med folkeregistrert adresse i regionen, men som er bosatt andre steder i landet.

Ifølge den samme oversikten, er Vevelstad og Røst de to eneste kommunene i Nordland som så langt ikke har fått et eneste smittetilfelle registrert.

Til sammen er 789 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.