180 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 180 koronasmittede i Norge. Det er 32 færre enn samme dag i forrige uke. I Nordland ble det registrert tre nye tilfeller.

Sykepleiere må fortsatt analysere mange koronatester. Gjennomsnittet av daglige positive tester har gått ned fra 219 til 173 fra sist onsdag og til onsdag i denne uken.   Foto: Tore Meek / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 173 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 219, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 5,9 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 128.679 personer testet positivt.

Til nå har 2.006.013 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.365.062 personer har fått andre dose.

Onsdag var 45 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før. Nordlandssykehuset har en person som er innlagt med koronarelatert sykdom, ved avdelingen i Lofoten.

Det ble ifølge statistikken Folkehelseinstituttet og Meldesystemet for smittsomme sykdommer, tall som også er presentert av VG, meldt om tre nye smittetilfeller i Nordland onsdag. Det er snakk om to tilfeller i Bodø og et i Vågan kommune.

I alt er det 22 pågående smittetilfeller, tilfeller som har blitt registrert de siste 14 dagene, i Nordland. Det er tre færre enn i går. Narvik står oppført med fem tilfeller, som er flest, mens Bodø og Vestvågøy står med fire. I alt er det registrert pågående smitte i ni av kommunene i fylket.

Det er ingen meldte tilfeller fra kommunene i Vesterålen de to siste ukene.

Til sammen er 790 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,2 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.