212 nye koronasmittede registrert siste døgn – stigende smittetrend

Det siste døgnet er det registrert 212 koronasmittede i Norge. Det er 17 flere enn samme dag i forrige uke. To nye tilfeller ble registrert i Nordland.
Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 181 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 173, så trenden er stigende.

Mandag ble det registrert 108 koronasmittede det foregående døgnet, noe som var 12 flere enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 5,9 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 129.545 personer testet positivt.

Til nå har 2.177.972 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.456.625 personer har fått andre dose, viser de siste tallene oppdatert mandag.

Pågående utbrudd

Mandag var 38 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på én pasient fra fredag. Sju av pasientene får respiratorbehandling, og ti ligger på intensivavdeling. Ved Nordlandssykehuset er tre pasienter innlagt med koronarelatert sykdom. To av pasientene er innlagt i Bodø, mens den tredje er innlagt i Lofoten.

I Nordland ble det registrert to nye tilfeller mandag, begge knyttet til et større pågående utbrudd i Saltdal. I helga ble 13 personer meldt smittet. Totalt er det 16 som er smittet i Saltdal, viser oversikten fra Folkehelseinstituttet, som også er publisert av VG.

Ingen i Vesterålen

Det er 33 pågående tilfeller i Nordland, inkludert de 16 fra Saltdal. Bodø har nest flest tilfeller med seks. Det er for øyeblikket ingen smittetilfeller knyttet til Vesterålen, verken blant innbyggerne i regionen, eller personer bosatt andre steder, men med folkeregistrert adresse i Vesterålen. I alt er det ifølge Folkehelseinstituttets oversikt registrert pågående smittetilfeller i åtte kommuner i Nordland.

Til sammen er 790 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

I overkant av 58 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge