269 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 269 koronasmittede i Norge. Det er 89 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 193 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 173, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 6,0 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 130.035 personer testet positivt.

Til nå har 2.233.685 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.473.353 personer har fått andre dose, viser tall fra Folkehelseinstituttet.

Onsdag var 32 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehuset var det to personer innlagt, en ved av delingen i Bodø og en ved avdelingen i Lofoten.

Andøy meldte i en pressemelding onsdag om et nytt smittetilfelle i kommunen, det første siden 23. april, og det første i Vesterålen siden midten av mai. Tilfellet er ikke registrert hos Folkehelseinstituttet ennå. Normalt tar det en til to dager før tilfellene kommer med i statistikken, som også publiseres av VG.

Foruten tilfellet i Andøy, var det ingen nye tilfeller i Nordland som ble registrert onsdag. Ifølge oversikten er det 35 pågående smittetilfeller i fylket. Saltdal, som har hatt et massivt utbrudd de siste dagene, har flest pågående tilfeller med 19, mens Bodø har seks. Vestvågøy og Vågan har også to pågående tilfeller hver.

Til sammen er 792 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast. 58,1 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.